Dune House-exterior (1)
Photo Credits Ivar Kvaal


To get a planning permission it was important to relate to the existing, typical, British seaside strip of houses. The roofscape, the bedroom floor, somehow plays with the formal presence of these buildings, and also brings into mind a romantic remembrance of holidays at bed- and breakfasts while traveling through the UK.

Dune House-exterior (3)
Photo Credits Ivar Kvaal

Dune House-exterior (4)
Photo Credits Ivar Kvaal

Dune House, dec 2010 Photographer: Ivar Kvaal www.ivarkvaal.com
Photo Credits Ivar Kvaal

Dune House-exterior (2)
Photo Credits Ivar Kvaal

Dune House-exterior (6)
Photo Credits Ivar Kvaal

The ground floor contrasts this by its lack of relationship to the architecture of the top floor. The living area and the terraces are set into the dunes in order to protect it form the strong winds, and opens equally in all directions to allow for wide views. The corners can be opened by sliding doors; this will emphasize the floating appearance of the top floor.

Dune House, dec 2010Photographer: Ivar Kvaalwww.ivarkvaal.com
Photo Credits Ivar Kvaal

Dune House, dec 2010Photographer: Ivar Kvaalwww.ivarkvaal.com
Photo Credits Ivar Kvaal

Dune House-exteriorNight (3)
Photo Credits Ivar Kvaal

Dune House-exteriorNight (4)
Photo Credits Ivar Kvaal

Dune House, dec 2010Photographer: Ivar Kvaalwww.ivarkvaal.com
Photo Credits Ivar Kvaal

Dune House-interior (2)
Photo Credits Ivar Kvaal

Dune House-interior (3)
Photo Credits Ivar Kvaal

Dune House-interior (4)
Photo Credits Ivar Kvaal

Dune House-interior (5)
Photo Credits Ivar Kvaal

Dune House-interior (6)
Photo Credits Ivar Kvaal

Dune House-interior (8)
Photo Credits Ivar Kvaal

Dune House-interior (9)
Photo Credits Ivar Kvaal

Dune House-Model1
Photo Credits Ivar Kvaal

Dune House-Model2
Photo Credits Ivar Kvaal

[vc_wp_text]

Project Data

Style  
Contemporary
Type  
Holiday House
Location  
Thorpeness, England
Year  
Completed 2011
Area  
250 m2
Architect  
Einar Jarmund, Hĺkon Vigsnćs, Alessandra Kosberg, Anders Granli
Collaborating architect
Mole Architects Ltd.
Client  
Living Architecture[/vc_wp_text]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here